top of page

36 - Bander og kriminalitet

 

Organiseret kriminalitet og bander, der undergraver samfundet og spreder fordærv, er modpol til islam og islamisk samfundsetik. Unge med muslimsk baggrund, der er kriminelle og tilslutter sig bander er en skændsel for alle muslimer. De islamiske miljøer og moskeerne skal turde tage et opgør og tale bandekriminalitet entydigt imod. Det er dog vigtigt, at vi ikke udstøder unge på afveje fuldstændigt, og er til stede med alternativer, tilgivelse og vejledning til at komme videre i livet.

Novelle: "skudsikker"

Mahmoud går ned af Nørrebrogade alene i sine egne tanker. Han har handlet hash i mange år, ryger joints dagligt med vennerne og tager jævnligt kokain, såvel som andre stoffer. Der findes ikke det, han ikke har prøvet. Blandt hans homies er han både respekteret, elsket og frygtet. Han har været med til at straffe dårlige betalere, har smadret knæskallerne på folk med et baseballbat. Han har været i masseslagsmål og har fået og givet tæsk flere gange. Han har stjålet masser af biler, har lavet indbrud for samlet set flere flere millioner kroner i huse langs Strandvejen og velhaver-villaerne nord for København. Han har handlet og smuglet våben, både knive, skydevåben og skudsikre veste. Han har været i fængsel flere gange, har to voldsdomme og endnu flere domme for narkohandel, besiddelse og indbrud.  

Mahmoud nærmer sig Nørrebros Runddel. Den gule mur er på hans venstre side, og han kigger på alle de mange plakater. En ældre kvinde kommer gående langsomt forbi ham med en hvid puddel i snor. En kvinde på hans egen alder cykler op på fortovet ikke langt fra ham, springer af cyklen og fortsætter til fods. En sky driver ind foran solen og kaster en skygge hen over vejen, hvor han går. Pludselig er det som om, himlen falder ned over ham, som om den åbner sig, og han kan mærke, hvor uendelig lille han er. Gennemsigtig. Som om han ser sig selv med Allahs blik. Denne mærkelige tilstand er kommet ud af det blå, og han har aldrig før oplevet noget lignende. 

Mahmoud sætter sig ned på en bænk, mens bilerne suser forbi. Han er i chok og begynder at græde, med ansigtet begravet i hænderne. Pludselig kan han se sit liv udefra, alle hans synder og alle hans dårlige vaner. Han kan mærke sine forældres skuffelse helt ind i knoglerne. Han kan se ilden i efterlivet, som han er på ind i. Hvorfor har han ikke kunne se det så klart før? Han har godt 500 gram hash i inderlommen, som han er på ud for at levere. Den krydrede duft griber fat i hans næsebor. Han vil af med det hurtigst muligt, ud af bandemiljøet og kriminalitet. Han vil ændre sit liv fuldstændig.

bottom of page